top of page
262.jpg
Yetişkin Psikoterapisi
(Bireysel Terapi)

Yetişkin bireyler zaman zaman içinde bulundukları sıkıntılı durumların üstesinden gelmekte zorlanabilir, var olan sorunların çözümü için hali hazırdaki kaynaklarını görmekte ya da onlara ulaşmakta profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyabilir. Bu noktada terapi desteğine başvuran kişi (danışan) alanında uzman psikologların dahil olduğu seanslar ile anlaşıldığını ve desteklendiğini hissederek terapisti ile güvenli bir bağ kurar ki bu bağ belirlenen danışan hedeflerine ulaşmak için oldukça değerlidir. Birey ancak terapisti ile güvenli bir ilişki içerisindeyse kendisini akışa bırakabilir ve terapistin de bu yolda ona eşlik etmesine izin verebilir.

Bireysel Terapi'de gerçekleştirilen seanslarda genel olarak amaçlanan konular şunlardır; danışanın getirdiği sorunları çözebilmek adına farklı bakış açıları kazanmasına, yeni yollar keşfedip deneyimleyebilmesine destek olmak, kişilerin olumlu duyguların yanında olumsuz duygularını da kucaklayabilmelerine imkan sağlamak, danışanın var olan ilişkilerinde ihtiyaç ve beklentilerini ifade edip yine aynı ilişkilerinde sınırlarını belirleyebilmesi aşamasında yanında yer almak, bireyin kaynaklarını keşfetmesini ve yeni kaynaklar oluşturabilmesini desteklemek, bireylerin sıkıntılar içinde de kendisine iyi gelecek şeyleri fark etmesine olanak sağlamak. Ve belki de tüm bunlar için esas önemli olan danışanların “Ben Biriciğim ve Değerliyim” bakışını hayatlarına entegre edebilmelerine yardımcı olmak.

Yetişkin Psikoterapisi'nde (Bireysel Terapi'de) Çalışılan Bazı Konular: Yalnızlık ve özgüven eksikliği, sağlık sorunları, sosyal ilişki ve uyum problemleri, ilişkisel zorluklar, öfke problemleri, travma, kayıp ve yas, depresyon, kaygı.

bottom of page