top of page

Terapi Süreci 

Psikoterapi süreci kişilerin getirdikleri sorunları konularında uzman kişilerle konuşarak sorunları aşma sürecidir. Bu süreçte danışanların değişime inanarak aktif olarak rol alması ve terapistlerin doğru müdahalelerde bulunması oldukça önemlidir. Psikoterapi sürecinde kişilerin duygusal olarak zaman zaman zorlanma ihtimali olabilir. Böyle zamanlarda doğru müdahalelerin yapılması için danışanların bu deneyimlerini terapistleri ile paylaşmaları beklenmektedir.

  

Terapi süreci genellikle haftada bir olarak yapılandırılır ve 50 dk'lık seanslardan oluşur. Terapinin süresi ve süreci, danışanların ve terapistlerin  uygun gördüğü ve mutabık olduğu şekillerde belirlenir.

 

Psikoterapistler gerektiğinde danışanlarına ilaç desteği ile ilgili konularda bir psikiyatrla görüşmelerini önerebilir. Böyle bir durumda psikiyatrla görüşme sorumluluğu danışanlara aittir.

 

Terapi sürecinde konuşulanlar danışanlar izin vermediği sürece terapistlerin süpervizörleri haricinde herhangi bir üçüncü kişi ile paylaşılmaz. Ancak aşağıda belirtilen istisnai durumlarda terapistler gizliliği bozarak, yetkili mercilerle bilgi paylaşımında bulunabilir. Bu istisnai durumlar şunlardır:

 

  • Kendinize ya da başkasına zarar verme isteği ve planı,

  • Kendi bakımını yapamayacak ve kendini koruyamayacak çocuk, yaşlı, hasta ya da engellilere şiddet/ihmal ve istismarı,

  • Mahkemeden gelecek bilgi paylaşımı ve tanıklık müzekkereleri,

  • Kanunlarda açıkça yazılı olması şartıyla kanunen zorunlu olan haller.

260508-P4K13D-387.jpg
bottom of page