top of page
  • Yazarın fotoğrafıUzman Psikolog Merve Güney

Anlaşılmamanın Acısı..



Romantik ilişkilerimizde bazen öyle kırılırız ve bu kırgınlığımızın öyle anlaşılmadığını hissederiz ki, ancak karşımdaki de benim kadar kırılırsa, üzülürse, incinirse beni anlayabilir diye düşünürüz. Canımız o kadar yanmıştır ki partnerimizin bizi görmediği, duymadığı, yanımızda olmadığı anlarda, “ne gerekiyorsa yapayım yeter ki beni anlasın” diye silahlarımızı kuşanıp saldırıya geçeriz, -çünkü o bu şekilde vurmuştu sizi- ya da buz keseriz duvar öreriz ki partnerimiz de bize ulaşamasın.


Maalesef ki niyetiniz partnerinizin sizi anlaması, yanınızda yer almasıyken muhtemelen birbirinizden daha da uzaklaştığınız bir yere doğru çekileceksiniz.. Ne acı..

Kırılgan duygularımızın partnerimiz tarafından duyulup empati yapılabildiği yerde anlaşıldığımızı hissederiz oysa ki, ihtiyacımız olan ne, beklentilerimiz ne ancak onun bizi duyduğundan gördüğünden emin olursak ifade edebiliriz. Sağlıklı olan bu yoldur. İlişkilerde kopmalar yaşanabilir, mesafelenmeler olabilir. Yeniden daha sağlıklı şekilde birbirine bağlanmak, daha sağlıklı iletişim kurmak isteyen çiftler çift terapisi desteği alabilirler.

9 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page